Ik geloofde mijn ogen niet!

Arnhemse Rijnbrug 'John Frostbrug' in diverse kleuren
Arnhemse John Frostbrug tijdens de licht test in 'Rastafari' kleuren

Gisteravond, na lang twijfelen toch nog maar even naar de John Frostbrug gereden. Enerzijds omdat ik niet tevreden was met mijn laatste foto, anderzijds om te zien of de brug al in de Airborne kleuren verlicht zou zijn.

 

Aan

Veels te laat ging ik weg, dat zegt al iets over mijn verwachtingen en ambities. Toch gegaan, het licht was matig, een faut blauw uur zou het worden. De auto op mijn vaste plekkie geparkeerd en precies in het blauwe uur naar de brug toe gelopen. Op de dijk kwam er direct een verandering in mijn humeur! Sinds enkele maanden waren enkele lampen uit of defect die de brug van onder verlichten en ik zag direct dat ze weer aan waren! YES, nu nog snel bij de brug zien te komen. Het project ruimte voor de rivier onder de brug bleek afgerond, dus een tegenvaller, nu moest ik er een stuk omhéén lopen!!

 

Lichtshow

Eerst nog even een ander standpunt dan normaal bekeken, toen toch maar snel naar mijn vertrouwde fotospot gelopen of was het speed marsen ;-). Ultra groothoek lens (Samyang 14 mm. f/2.8 USD) gemonteerd op de camera en BAM!

Ik wist niet wat me overkwam. Klik, klik en opeens was de brug, rood, toen paars, blauw weer, wit, geel.... en op allerlei manier werden details meer of minder zichtbaar door het licht en verschenen er kleuren combinaties die ik nog niet eerder had gezien. Ik wist dat de brug in verschillende kleuren gehuld kon worden (zie mijn foto set John Frost) en dat naast blauw (standaard kleur) ook rood in de Operatie Market Garden herdenkingsmaand september gebruikt werd. Rondom kerst wordt de brug in afwisselende kleuren gehuld, paars, goud/geel en neutraal wit. Maar wat me nu werd geboden was een ware lichtshow, van de ene naar de andere kleurcombinatie. De hoofdfoto is hier een mooi voorbeeld van, als je van links naar rechts kijkt zie Rood-Wit-Blauw :-)

 

Aan de overzijde van de Rijn stonden waarschijnlijk de technici te spelen, te testen met de verlichting. En in plaats van de brug gehuld in 1 kleur, kreeg ik diverse kleuren combinaties te zien. Ik vermoed dat ze aan het voorbereiden zijn voor volgende week, dan vindt er een multi mediaspektakel op en om de markante John Frostbrug.  

 

Onderstaand een greep uit de avondfoto's van gisteravond, het blauwe uur was te kort zoals normaal in dit jaargetijde en niet echt onderscheidend, maar deze kleuren wilde ik toch echt vastleggen. En als de kleuren zo blijven dan is het slechts nog een mooi blauw uurtje vangen.

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Robert Stienstra (donderdag, 11 september 2014 15:14)

  Erg mooi, volgend weekend ook maar eens kijken daar.

 • #2

  Gert Klay (donderdag, 11 september 2014 17:42)

  Mooi Dave, weer een nieuwe dimensie aan je toch al volle JF-portfolio!

 • #3

  Aline (vrijdag, 12 september 2014 21:10)

  Jaaaaaaa!!!! Ze zijn echt heel erg gaaf!!!
  Leuk om je enthousiaste verhaal te horen en hier ook te lezen :-) Ik begrijp en herken het.
  #hetmomentpakkengewoonomdathetkan


Recente foto's

Magic moment @Rockanje beach
Belvedere Moastero di Sabiona
Molen de Vlinder in Deil op 1e Pinksterdag 2018
Kasteel Doornenburg #bluehour
Op de markt @Arnhem
Blue hour heaven Reitdiep Groningen
Molen de Adriaan @Haarlem
Focus filmtheater @Arnhem
Posbank en de lente
Bloesemtijd en je foto verwezenlijken
Onverwachts
Geur en kleur in Noordwijkerhout
Spring is here! Tijd voor bloesem
The Golden Gate Bridge of Emmerich (Dld.)
Buren in bloesemtijd anno 2015 'een historisch plaatje'
A year ago....
Huissen Loovelden, Het Eiland | A Sky full of colours
Huize Angerenstein te Arnhem
48 | De Oversteek Nijmegen
Monument voor de geallieerde vliegers in het Wolderwijd Harderwijk
Frozen landscape
Blue hour Castle Raesfeld (D)
The Eye in the Sky
Natuurfotografie is dat wel wat voor mij?
Afscheid nemen van de grote Siberische beer
The balloon from the archives
Instagram Lake Lago di Braies | Pragser Wildsee
Arnhem Centraal station
High tide
Enjoying the moment.....

Social


Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.