Opnieuw en opnieuw

John Forstbrug Arnhem nldazuufotografeert
De John Frostbrug Arnhem, een nieuw perspectief

De John Frostbrug. Onlosmakelijk verbonden met mijn fotografie. Hier ontdekte ik wat Blue Hour is en ben er sinds de eerste keer in 2010 ettelijke malen geweest, met uitéénlopende camera's. Pas sinds 2013 ook de brug vanuit alle windrichtingen van dichtbij gefotografeerd.

Deze week was ik er weer twee keer. Maandagavond om te verkennen, want donderdagavond zouden we met Focel fotoclub onze seizoensafsluiting bekronen met Blue Hour fotografie rondom de John Frost. Verkennen omdat ze al de hele tijd met project ruimte voor de rivier aan de zuidover bezig zijn en om zeker te zijn dat alles bereikbaar was voor een groep fotografen.

 

Seizoensafsluiting Focel

Na eerst op het terras bij café Dudok verzameld te hebben, ik denk dat we met minimaal 20 fotografen waren, en een pintje gevat te hebben togen we rond 2130-2145 uur naar de prachtige brug. Die werkelijk een metamorfose ondergaat zodra de zon verder zakt en de verlichting aan gaat. Iedereen verspreidde zich en ben zelf  naar de zuidover gelopen, omdat ik persoonlijk vindt dat je vanaf die kant een mooier en completer beeld krijgt met Arnhem erin. Wat helaas wel jammer was is dat een tweetal leden ongelukkiger wijs hun camera lieten vallen (ik hoop géén ernstige schades)! Wat me achteraf reuze mee viel is dat we elkaar (althans vanuit mijn perspectief) niet in de weg liepen of zaten. 

 

Hoewel niet gepland vond ik toch nog een verrassend standpunt...... ik was wel eerder hier geweest maar had nog niet eerder deze opname gemaakt aan deze kant van de brug. Ook terug gelopen naar mijn vaste stekkie, waar inmiddels een vijftal Focel leden zich ook hadden opgesteld en genoten van het blauwe uur. Daar ook nog een paar opnames kunnen maken, vlak voordat ik helaas moest gaan om één van de kinderen op te halen die op kamp waren en niet konden slapen. Terugkijkend in mijn Lightroom archief constateer ik dat ik er voornamelijk in mei - september - oktober ben geweest bij de brug. Nu stond het water extreem laag waardoor er weer een nieuwe mogelijkheid ontstond, met voorgrond elementen.

 

Opnieuw

Zo zie je maar dat telkens opnieuw naar je plekje terug gaan zeker de moeite waard kan zijn. Ieder jaargetijde heeft zijn charme, ik besef me dat ik er nog nooit ben geweest in de winter en ook het licht en weersinvloeden een verschil maken. Of zoals gisteren, dat bijvoorbeeld de peilers niet verlicht waren, weer een compleet andere belichting en beeld geeft van de brug. Een ander voordeel van opnieuw en opnieuw je eigen lievelings fotoplekkie bezoeken is ook toch wel dat je gerichter en zorgvuldiger fotografeert, ik las een reactie van één van de fotoclubleden die schreef: "...het conflict met jezelf dat je iedere keer niet op de goede plaats stond." Ik herken dit wel, vaak wil je gewoon teveel in 1x en zeker als het je eerste keer is en je ook nog eens geniet van het mooie licht of moment.... gewoon denken, 'er komt altijd wel een tweede keer of zoals in mijn geval een 13e keer.........'

 

Onderstaand enkele foto's die ik maandag- en donderdagavond maakte...

//Dave

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Petje (maandag, 21 juli 2014 20:07)

    Je hoofd foto is ook wel weer eentje om door een ringetje te halen man. En compleet andere foto zoals we gewend zijn vanaf de andere kant. Zo zie je maar weer dat een andere plek/compo/moment een geheel ander beeld geeft.


Recente foto's

In de Herfst van 2018
Fun in the blue hour
Licht in het bos
Tegenovergesteld
In de verte (in the distance)
Het gelaagde landschap
The magnificent sky
I wanna see the rainbow in the sky
2 minutes before sunrise @Posbank Veluwezoom
C'ôte d'Opale: Audresselles sunset
Herfstgoud op de Posbank Veluwezoom
Arnhemse Sonsbeek waterval
Belvedere Moastero di Sabiona II
Kleuren + op de Veluwezoom
united colours of Autumn
C'ôte d'Opale: Audresselles op een stormachtige zondag
C'ôte d'Opale - Wissant weather changing
Côte d'Opale Cap Blanc-Nez on a rainy day part II
C'ote d'Opale Wissant  'pôles dans les vagues'
Côte d'Opale Cap Blanc-Nez on a rainy day
Hatertse vennen Three Rythm
Moerputtenbrug
7 minuten voor de regenbui
John Frostbrug Arnhem iconisch monument | Bridge too Liberation
Klassieke compositie van de Ginkelse heide #heidekoort
Blue hour molen Kinderdijk 2018
Kleurrijk op de Hatertse en Overasseltse vennen
24 minuten voor zonsopkomst op de Posbank
Het paarse goud en de heidekoorts
Posbank 2018 het verhaal van heidekoorts na de hittegolf

Social


Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.