Even iets héél anders; 026 fotowalk

026 Klarendal f/22 tegenlicht
Klarendal - f/22 - Tegenlicht

Vandaag meegedaan en meegewandeld met de 026 fotowalk en had geen idee wat ik ervan moest verwachten. Wel dat we Klarendal in gingen. Nou daar was ik al héél lang niet meer geweest en uiteindelijk een heerlijke 3 uur lopen slenteren met 5 mede fotografen en uiteraard tussendoor plaatjes lopen schieten. 

 

Stadsfotografie of Straatfotografie

Stadsfotografie is het dus geworden. En wat doe je dan? Ja dan leg je vast wat er om je heen gebeurt. Ook weer een manier om anders te leren kijken en gelijktijdig ook beseffen dat wat ik normaliter doe echt wel iets heel anders is. Staan we daar eigenlijk in het hart van het modekwartier, staat daar echt en ultiem mooie vrouw, gele jas en rode tas, hoe goed kon ik daarmee het beoogde thema van de fotowalk vastleggen! Wat denk je, te laat met afdrukken?

Waarom omdat ik simpelweg niet direct afdruk, maar eerst ging kijken en composeren. Kortom de dame ging anders staan en toen ik wel had afgedrukt reed er een vreselijk irritante vrachtwagen het beeld in. Ander voorbeeld van anders fotograferen, twee dames staan super tof de etalage in te kijken, paste ook perfect bij het thema. Ik wil afdrukken, inderdaad op moment dat ik het zie lopen ze net weg. Kortom, stadsfotografie was dus ook oefenen voor straatfotografie en straatfotografie werd stadsfotografie.

 

Wel een paar heerlijke foto's kunnen maken van oa. een ietwat vaal rode Kever voor een oude etalage aan de Klarendalse weg, de stadsmolen de Kroon bezocht en beklommen om uiteindelijk bij de gerenoveerde Menno van Coehoorn kazerna te belanden waar o.a. deze foto is gemaakt. Wat kent Arnhem toch mooie stekjes. Vroeger kwam ik hier nog weleens, ben er zelfs nog in de buurt naar school geweest en daarom des te leuker om zo opnieuw je stad te verkennen. Zonder dat ik er erg in had, 300 foto's lopen schieten met de super handige Fuji X-A1. Uiteindelijk nu nog zo'n 100 foto's in mijn bibliotheek over..... bekijk een impressie van wat ik vastlegde vandaag hier.

 

Op naar de volgende 026 fotowalk wat mij betreft, want het is ook hardstikke leuk om andere Arnhemse fotografen te ontmoeten en hun hun ding zien doen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  P@tje (zondag, 23 maart 2014 09:15)

  Wat ik lees is dat je snel moet schieten, je ziet iets en pats drukken maar....??
  Maar hoe doe je dat met je instellingen dan, alles op automatisch instelling of echt bewust je instelling vooraf checken en instellen.

  Leuke serie geworden man, en wat ik ook al op Flickr schreef zijn de kleur contrasten gaaf. Weet niet of je dit bewust zo gedaan hebt hoor, maar valt wel op.

  see you P@tje

 • #2

  Arjan (dinsdag, 25 maart 2014 21:36)

  Leuke website Dave, ook hier genoeg prachtige foto's van jou te zien!


Recente foto's

A photographers dream
De Kraaijenberg op het Herikhuizerveld
Het paarse goud van de Posbank
Posbank 2019 'als de avond valt'
Nationaalpark Maasduinen
Vuurtoren Westhoofd in de duinen bij Groenedijk
Remains of the past @Vedersø Klit Danmark
The Houvig Fortification | Houvig Faestningen
Noctilicent Clouds - Lichtende nachtwolken boven Huissen Loovelden
Kleurrijk Deventer I
De kleine kerk van Homoet
De beroemde boom van de Posbank
Golden hour @Meinerswijk
About last night....
Finally
Horizontale panorama van de grote bloem Huissen
Panorama van Rhenen
KEMA of TenneT-toren te Arnhem
Hoofdstuk gesloten molens en tulpen fotograferen
Panorama van een Hollands cliché
Toyota Material Handling Nederland pre Blue Hour
Kinderdijk the Netherlands
Appingedam, de beroemde hangende keukens boven het Damsterdiep
Almost Gone
Blue hour Deventer aan de IJssel
Golden hour
nldazuu_ThyssenKrupp_2015 maart 18-33992.jpg
Kunstlichtfestival Kasteel Doornenburg
Fotograferen in Zeeland
In the distance

Social


Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.