Perspectief veranderen

Kleurrijk
Morning Glow

Fotografie draait grotendeels om techniek, de beheersing ervan, licht management en compositie. En vooral hoe JIJ daar mee om wil gaan. Als je daarover na aan het denken bent, ben je in mijn beleving ook bezig om je eigen signatuur aan beelden proberen te hangen. En te bepalen wat jij belangrijk vindt in een foto die jezelf maakt. Immers het is JOUW foto en indien mogelijk spreekt het de ander ook aan!

 

Beeldkwaliteit

Voor mij loopt daar als een rode lijn beeldkwaliteit door héén. Ik ben persoonlijk een fan van beelden die volle kleuren hebben en contrastrijk zijn en daarbij ook over de juiste scherpte bevatten. Dan is het handig als je daar ook de juiste 'hardware' voor tot je beschikking hebt. Dit heeft er bij mij toe geleid dat ik daardoor kon doen wat ik graag wil doen, Blue Hours maken en daar is de Canon 5DMKII uitermate geschikt voor. Ruisvrij, scherp en mooie kleuren. Daar ga ik dit jaar gewoon mee door. De serie Bridges on Blue is al aardig op weg. De laatste foto die ik toevoegde was die van de Prins Clausbrug in Utrecht

 

Fuji X-A1

Maar soms wil je anders, wil je ook die andere momenten om je héén vastleggen en creatiever en pragmatischer omgaan met techniek, licht en compositie. Of te wel, foto opportunities benutten. Hoe vaak zit ik wel niet in de auto dat er prachtige ochtend of avondkleuren zijn. Of dat ik in de stad loop dat ik denk, had ik nu maar een handige camera bij me. Of thuis een moment zie en denk, waar is mijn camera. Sindskort heb ik voor dit doeleinde de Fuji X-A1 aangeschaft met een 16-50 mm. f/3.5-5.6 Fujinon lens. De Fuji X-A1 is een systeemcamera met een APS-C sensor, compact, snel, opklapscherm en ongelofelijk goed!

 

Waarom? simpelweg omdat de camera fantastische kleuren en uitnodigt tot ongecompliceert fotograferen. Het licht zien, je instelling pakken en dan bezig zijn met de compositie en vastleggen wat je ziet i.p.v. met je camera. Bovenstaande foto is bijvoorbeeld op ISO2000 - f/5 - 1/30e sec. uit de hand in de auto genomen. ISO2000.... geen haar op mijn hoofd die daarover voorheen nadacht. Maar nu gewoon de foto gemaakt en dit heerlijke kleurrijke dagelijkse tafereel vastgelegd. Kortom, de Fuji daagt mij uit om anders te kijken, anders te denken en dus mijn perspektieven te veranderen, immers ik maak met deze camera andere beelden dan met de Canon.

 

Heb je daar dan speciaal een nieuwe of andere camera voor nodig. Nee dat denk ik zeker niet, maar nu neem ik wel makkelijker een handig compact apparaat overal mee naar toe en als dan de beeldkwaliteit, de kleuren/contrasten ook nog eens een feestje zijn, en bijhoge ISO waarden (ruis) nog steeds een genot zijn om naar te kijken, ach dan is het begin daar om mijn perspektief t.a.v. fotografie te veranderen. Ga ik dan nu meer kiekjes maken of ben ik dan een kiekjes fotograaf? Ach, who cares.....

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    P@tje (zaterdag, 08 februari 2014 16:48)

    Ach ja omdat het kan!
    Heerlijk toch man om op ieder moment je favoriete hobby uit te kunnen oefenen. En zoals jezelf ook al aangaf, kunnen anderen, wij dus, ook weer genieten!


Recente foto's

Het gelaagde landschap
The magnificent sky
I wanna see the rainbow in the sky
2 minutes before sunrise @Posbank Veluwezoom
C'ôte d'Opale: Audresselles sunset
Herfstgoud op de Posbank Veluwezoom
Belvedere Moastero di Sabiona II
Kleuren + op de Veluwezoom
united colours of Autumn
C'ôte d'Opale: Audresselles op een stormachtige zondag
C'ôte d'Opale - Wissant weather changing
Côte d'Opale Cap Blanc-Nez on a rainy day part II
C'ote d'Opale Wissant  'pôles dans les vagues'
Côte d'Opale Cap Blanc-Nez on a rainy day
Hatertse vennen Three Rythm
Moerputtenbrug
7 minuten voor de regenbui
John Frostbrug Arnhem iconisch monument | Bridge too Liberation
Klassieke compositie van de Ginkelse heide #heidekoort
Blue hour molen Kinderdijk 2018
Kleurrijk op de Hatertse en Overasseltse vennen
24 minuten voor zonsopkomst op de Posbank
Het paarse goud en de heidekoorts
Posbank 2018 het verhaal van heidekoorts na de hittegolf
How Low can you Go? | aan de Nijmeegse Waalbrug
de Posbank na de zomerse hitte van 2018
Panorama of Memories to #heathfeaver 2017
Summer in the city of Arnhem
Gravestenebrug over de Spaarne @Haarlam
Arnhemse Sonsbeek waterval

Social


Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.