Exposeren

Heidelandschap Posbank
Inzending jaarthema Verlichting

 

Toen ik in 2009 met fotografie begon en bij toeval ontdekte op de camping middels een fotopresentatie vanuit Lightroom hoe leuk het is je foto's met anderen te delen ben ik terecht gekomen op Flickr. (Nb. Flickr is een fotowebsite waar je foto's kunt delen en 'vrienden' kunt volgen. Zeg maar een soort van Facebook maar dan voor foto's.) Eind 2010 kwam ik een bekende Flickraar, Harm Klaverdijk, tegen in Meinerswijk in de sneeuw. Deze nodigde mij uit om eens bij fotoclub Focel uit Elst te komen kijken. Dit gedaan puur vanuit nieuwsgierigheid en vanuit de behoefte om inhoudelijk feedback op foto's te krijgen en dus in levende lijve in contact te komen met fotografen uit de regio (naast de paar die ik al eerder ontmoet had via Flickr, lees hier daar meer over!)

 

De fotoclub

Het leuke aan lid zijn van een fotoclub is dat je voortdurend leert door te luisteren en te kijken. Dat laatste (kijken) deed ik al online, zoals jullie inmiddels hebben gelezen. Anderzijds binnen de fotoclub deel je makkelijk kennis en krijg je soms handige handvaten aangereikt om je fotografie naar een hoger niveau te brengen, denk aan workshops, technische avonden of bijv. themagroepen zoals portretfotografie. Soms heeft dit ook zo zijn nadelen, immers ik merk dat ik me meer en meer specialiseer in landschappen, natuur en mindere mate reportage. Veel leden binnen onze club zijn echter actief in het abstractere werk (althans van de beelden die ik dan zie) waarin veelal ook portretten en mensen in te zien zijn, dit zul je niet vaak in mijn beelden ontdekken. Toch blijft dit leuk om zo jezelf te laten inspireren en te zien hoe andere zich ontwikkelen en bezig zijn met fotografie. Ook de contacten zijn prettig en het is heerlijk om te horen en zien hoe de ander fotografeert.  Ook mag ik sinds 2 jaar (of is het al langer, ach wat doet het er toe) samen met nog 4 enthousiastelingen het dagelijks bestuur vormen van Focel en dus mijn talent inzetten voor de ontwikkeling en het bestaansrecht van de Focel! Een ander bijkomend feit is dat je als fotoclublid de kans krijgt mee te doen aan wedstrijden. Zo won Focel vorig jaar met haar serie foto's met het jaarthema 'emotie' nog de regionale hoofdprijs. Waarschijnlijk omdat ik mijn foto niet had ingezonden ;-) 'gekheid'! Ook organiseert Focel jaarlijks een tweetal exposities, daarover onderstaand meer.

 

Expositie in bibliotheek Elst

Ieder jaar organiseert de expositiecommissie met eigen fotowerk van haar leden een tweetal exposities. Ook dit jaar exposeert Focel in de bibliotheek in Elst. Het thema dit jaar is ‘Verlichting’. Daar ben ik best wel trots op dat Verlichting het thema is, want licht, belichting en verlichting staan altijd centraal in mijn fotografie, vooral met de nuancering van gouden licht of in het blauwe uurtje. Dit thema mocht ik aandragen binnen het bestuur en men was het er wel mee eens dat dit een mooi onderwerp was voor het fotoclubjaar 2013. Na een korte presentatie begin van dit jaar hebben we er gedurende het jaar focus op proberen te houden. Het thema houdt in, verlichting van de straat, van een object, van eigenlijk alles dat verlicht wordt door kunst- of natuurlijk licht. Maar ook in combinatie met jezelf: wat geeft jou verlichting? Verlichting kan ook iets spiritueels zijn, iets mediterends, iets wat je stil maakt. Maar ook licht dat zichtbaar wordt, haast tastbaar. Enkele weken geleden hebben we binnen de club de jaarlijkse clubwedstrijd gehad en kozen we de 10 beste foto's. (helaas behoorde mijn bovenstaande foto niet tot de top 10)  Deze foto's hangen naast alle andere ruime 26 inzendingen prachtig in de bibliotheek.

 

Ik kan je verklappen dat er vele zeer mooie foto's te zien zijn. Kom gerust kijken. De expositie vindt plaats van 18 oktober tot eind november in de Bibliotheek aan het Europaplein in Elst.

//Dave

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Aline (zondag, 13 oktober 2013 13:55)

    Ah..... ik voel weer een contactmomentje aankomen :-)


Recente foto's

Het gelaagde landschap
The magnificent sky
I wanna see the rainbow in the sky
2 minutes before sunrise @Posbank Veluwezoom
C'ôte d'Opale: Audresselles sunset
Herfstgoud op de Posbank Veluwezoom
Belvedere Moastero di Sabiona II
Kleuren + op de Veluwezoom
united colours of Autumn
C'ôte d'Opale: Audresselles op een stormachtige zondag
C'ôte d'Opale - Wissant weather changing
Côte d'Opale Cap Blanc-Nez on a rainy day part II
C'ote d'Opale Wissant  'pôles dans les vagues'
Côte d'Opale Cap Blanc-Nez on a rainy day
Hatertse vennen Three Rythm
Moerputtenbrug
7 minuten voor de regenbui
John Frostbrug Arnhem iconisch monument | Bridge too Liberation
Klassieke compositie van de Ginkelse heide #heidekoort
Blue hour molen Kinderdijk 2018
Kleurrijk op de Hatertse en Overasseltse vennen
24 minuten voor zonsopkomst op de Posbank
Het paarse goud en de heidekoorts
Posbank 2018 het verhaal van heidekoorts na de hittegolf
How Low can you Go? | aan de Nijmeegse Waalbrug
de Posbank na de zomerse hitte van 2018
Panorama of Memories to #heathfeaver 2017
Summer in the city of Arnhem
Gravestenebrug over de Spaarne @Haarlam
Arnhemse Sonsbeek waterval

Social


Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.