geMISTe kans!

Mist boven de Lingewaardse uiterwaarden
Mist boven de uiterwaarden

Gisteravond vertelde de weerman bij het NOS journaal, 'het mist seizoen' is aangebroken. En vele fotografen weten dan al, foto time. Mist heeft iets verschrikkelijks als je in de auto zit, het slokt je op, je zicht wordt minder en in de drukke ochtend of avondspits moet je extra goed opletten. Als fotograaf veranderd het de wereld compleet om je héén, ook al ben je geen fotograaf, het doet iets met ons en biedt ongekende mogelijkheden en al helemaal als de zon er net doorhéén of overéén kan schijnen. Vaak gaat het gepaard met oranje tones.

 

Wat doet mist mij? 

In mijn geval maakt het me onrustig, immers ik wil dan gaan fotograferen. Ik wil erop uit..... en eigenlijk maakt het me dan niet uit waarheen. De mooiste momenten vind ik vaak in de buurt, maar meer dan vaak zijn de mooie mistige momenten er door de weeks en dan, sja dan is mist vaak een gemiste kans. Vanmorgen was het ook weer prachtig. Dan zit je achter je stuur en zie je alleen maar mooie perspektieven. Vaak zie ik dan als eerste beeld als ik Huissen uitrijd of bovenop de Pleyweg rijdt het beeld zoals hierboven. Voordat ik begon met fotografie zag ik mist in combinatie met het verkeer en de kans op file en vertragingen om op tijd op mijn werk te komen. Nu geniet ik de hele reis van de mooie wereld om me héén en bedenk me dan ook: 'If I Could - I Would!'. Ook in het besef dat ik op de momenten dat ik kon al enkele fraaie opnames heb kunnen maken. Bekijk eens mijn fotoset 'Misty Moments'.

 

//Dave

 

ps. Kijk eens bij ZINO2009, hij weet regelmatig gebruik te maken van mist in zijn opnames, ze hebben iets dromerigs in zich.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Aline (zondag, 13 oktober 2013 13:46)

    Inderdaad die geMISTe kans.....
    Je hebt helemaal gelijk, als fotograaf kijk je anders naar het weer, voel je de drang om je camera te pakken en die ene mooie plaat te schieten. Die ene mooie plaat schiet je niet zomaar, dan weten wij ook. Soms doe je er weken, maanden, soms zelfs een jaar over op die ene foto te maken.
    Beter.... het kan altijd beter ;-) en dat maakt het ook zo mooi! Die geMISTe kans... is het wel een gemiste kans? Het is dubbel, aan de ene kant wel, maar aan de andere kant..... het was ook genieten.


Recente foto's

A photographers dream
De Kraaijenberg op het Herikhuizerveld
Het paarse goud van de Posbank
Posbank 2019 'als de avond valt'
Nationaalpark Maasduinen
Vuurtoren Westhoofd in de  duinen bij Groenedijk
Remains of the past @Vedersø Klit Danmark
The Houvig Fortification | Houvig Faestningen
Noctilicent Clouds - Lichtende nachtwolken boven Huissen Loovelden
Kleurrijk Deventer I
De kleine kerk van Homoet
De beroemde boom van de Posbank
Golden hour @Meinerswijk
About last night....
Finally
Horizontale panorama van de grote bloem Huissen
Panorama van Rhenen
KEMA of TenneT-toren te Arnhem
Hoofdstuk gesloten molens en tulpen fotograferen
Panorama van een Hollands cliché
Toyota Material Handling Nederland pre Blue Hour
Kinderdijk the Netherlands
Appingedam, de beroemde hangende keukens boven het Damsterdiep
Almost Gone
Blue hour Deventer aan de IJssel
Golden hour
nldazuu_ThyssenKrupp_2015 maart 18-33992.jpg
Kunstlichtfestival Kasteel Doornenburg
Fotograferen in Zeeland
In the distance

Social


Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.