geMISTe kans!

Mist boven de Lingewaardse uiterwaarden
Mist boven de uiterwaarden

Gisteravond vertelde de weerman bij het NOS journaal, 'het mist seizoen' is aangebroken. En vele fotografen weten dan al, foto time. Mist heeft iets verschrikkelijks als je in de auto zit, het slokt je op, je zicht wordt minder en in de drukke ochtend of avondspits moet je extra goed opletten. Als fotograaf veranderd het de wereld compleet om je héén, ook al ben je geen fotograaf, het doet iets met ons en biedt ongekende mogelijkheden en al helemaal als de zon er net doorhéén of overéén kan schijnen. Vaak gaat het gepaard met oranje tones.

 

Wat doet mist mij? 

In mijn geval maakt het me onrustig, immers ik wil dan gaan fotograferen. Ik wil erop uit..... en eigenlijk maakt het me dan niet uit waarheen. De mooiste momenten vind ik vaak in de buurt, maar meer dan vaak zijn de mooie mistige momenten er door de weeks en dan, sja dan is mist vaak een gemiste kans. Vanmorgen was het ook weer prachtig. Dan zit je achter je stuur en zie je alleen maar mooie perspektieven. Vaak zie ik dan als eerste beeld als ik Huissen uitrijd of bovenop de Pleyweg rijdt het beeld zoals hierboven. Voordat ik begon met fotografie zag ik mist in combinatie met het verkeer en de kans op file en vertragingen om op tijd op mijn werk te komen. Nu geniet ik de hele reis van de mooie wereld om me héén en bedenk me dan ook: 'If I Could - I Would!'. Ook in het besef dat ik op de momenten dat ik kon al enkele fraaie opnames heb kunnen maken. Bekijk eens mijn fotoset 'Misty Moments'.

 

//Dave

 

ps. Kijk eens bij ZINO2009, hij weet regelmatig gebruik te maken van mist in zijn opnames, ze hebben iets dromerigs in zich.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Aline (zondag, 13 oktober 2013 13:46)

    Inderdaad die geMISTe kans.....
    Je hebt helemaal gelijk, als fotograaf kijk je anders naar het weer, voel je de drang om je camera te pakken en die ene mooie plaat te schieten. Die ene mooie plaat schiet je niet zomaar, dan weten wij ook. Soms doe je er weken, maanden, soms zelfs een jaar over op die ene foto te maken.
    Beter.... het kan altijd beter ;-) en dat maakt het ook zo mooi! Die geMISTe kans... is het wel een gemiste kans? Het is dubbel, aan de ene kant wel, maar aan de andere kant..... het was ook genieten.


Recente foto's

Magic moment @Rockanje beach
Belvedere Moastero di Sabiona
Molen de Vlinder in Deil op 1e Pinksterdag 2018
Kasteel Doornenburg #bluehour
Op de markt @Arnhem
Blue hour heaven Reitdiep Groningen
Molen de Adriaan @Haarlem
Focus filmtheater @Arnhem
Posbank en de lente
Bloesemtijd en je foto verwezenlijken
Onverwachts
Geur en kleur in Noordwijkerhout
Spring is here! Tijd voor bloesem
The Golden Gate Bridge of Emmerich (Dld.)
Buren in bloesemtijd anno 2015 'een historisch plaatje'
A year ago....
Huissen Loovelden, Het Eiland | A Sky full of colours
Huize Angerenstein te Arnhem
48 | De Oversteek Nijmegen
Monument voor de geallieerde vliegers in het Wolderwijd Harderwijk
Frozen landscape
Blue hour Castle Raesfeld (D)
The Eye in the Sky
Natuurfotografie is dat wel wat voor mij?
Afscheid nemen van de grote Siberische beer
The balloon from the archives
Instagram Lake Lago di Braies | Pragser Wildsee
Arnhem Centraal station
High tide
Enjoying the moment.....

Social


Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.