geMISTe kans!

Mist boven de Lingewaardse uiterwaarden
Mist boven de uiterwaarden

Gisteravond vertelde de weerman bij het NOS journaal, 'het mist seizoen' is aangebroken. En vele fotografen weten dan al, foto time. Mist heeft iets verschrikkelijks als je in de auto zit, het slokt je op, je zicht wordt minder en in de drukke ochtend of avondspits moet je extra goed opletten. Als fotograaf veranderd het de wereld compleet om je héén, ook al ben je geen fotograaf, het doet iets met ons en biedt ongekende mogelijkheden en al helemaal als de zon er net doorhéén of overéén kan schijnen. Vaak gaat het gepaard met oranje tones.

 

Wat doet mist mij? 

In mijn geval maakt het me onrustig, immers ik wil dan gaan fotograferen. Ik wil erop uit..... en eigenlijk maakt het me dan niet uit waarheen. De mooiste momenten vind ik vaak in de buurt, maar meer dan vaak zijn de mooie mistige momenten er door de weeks en dan, sja dan is mist vaak een gemiste kans. Vanmorgen was het ook weer prachtig. Dan zit je achter je stuur en zie je alleen maar mooie perspektieven. Vaak zie ik dan als eerste beeld als ik Huissen uitrijd of bovenop de Pleyweg rijdt het beeld zoals hierboven. Voordat ik begon met fotografie zag ik mist in combinatie met het verkeer en de kans op file en vertragingen om op tijd op mijn werk te komen. Nu geniet ik de hele reis van de mooie wereld om me héén en bedenk me dan ook: 'If I Could - I Would!'. Ook in het besef dat ik op de momenten dat ik kon al enkele fraaie opnames heb kunnen maken. Bekijk eens mijn fotoset 'Misty Moments'.

 

//Dave

 

ps. Kijk eens bij ZINO2009, hij weet regelmatig gebruik te maken van mist in zijn opnames, ze hebben iets dromerigs in zich.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Aline (zondag, 13 oktober 2013 13:46)

    Inderdaad die geMISTe kans.....
    Je hebt helemaal gelijk, als fotograaf kijk je anders naar het weer, voel je de drang om je camera te pakken en die ene mooie plaat te schieten. Die ene mooie plaat schiet je niet zomaar, dan weten wij ook. Soms doe je er weken, maanden, soms zelfs een jaar over op die ene foto te maken.
    Beter.... het kan altijd beter ;-) en dat maakt het ook zo mooi! Die geMISTe kans... is het wel een gemiste kans? Het is dubbel, aan de ene kant wel, maar aan de andere kant..... het was ook genieten.


Recente foto's

Moerputtenbrug
7 minuten voor de regenbui
John Frostbrug Arnhem iconisch monument | Bridge too Liberation
Klassieke compositie van de Ginkelse heide #heidekoort
Blue hour molen Kinderdijk 2018
Kleurrijk op de Hatertse en Overasseltse vennen
24 minuten voor zonsopkomst op de Posbank
Het paarse goud en de heidekoorts
Posbank 2018 het verhaal van heidekoorts na de hittegolf
How Low can you Go? | aan de Nijmeegse Waalbrug
de Posbank na de zomerse hitte van 2018
Panorama of Memories to #heathfeaver 2017
Summer in the city of Arnhem
Gravestenebrug over de Spaarne @Haarlam
Baloo 'Kashia' v.d. Amandelgaard
Natuurfotografen nu zelf opgejaagd wild?
Monument op de heuvel | Zomer landschap fotograferen
Heidekoorts is weer aangebroken
Samen fotograferen is leuker: blue hour Rhenen Cuneratoren
Pandorama Schuytgraaf
Heusden tijdens het blauwe uur
Deventer @Bluehour cityscape
Blue hour in het centrum van Arnhem
Blue hour icon John Frostbrug Arnhem 2018
Park Sonsbeek Arnhem
Bont boeket langs de dijk
Kleurrijke zonsondergang @Rockanje strand
Magic moment @Rockanje beach
Belvedere Moastero di Sabiona
Molen de Vlinder in Deil op 1e Pinksterdag 2018

Social


Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.