Verdieping of Diepte

Noord Groningen
Endless

Een foto van alweer even geleden. Nog in de periode dat ik me verdiepte in fotografie en daardoor in contact kwam met een andere fotograaf, woonachtig in het verre Noorden, Jan Wedema. Vlak erna ontmoette ik een vrouwelijke fotograaf, Aline van Weert uit het westen van het land. 

 

Je zult denken; "Ja en wat moet ik daarmee?" Precies deze twee personen zorgden bij mij als autodidact voor de verdieping die ik nodig had om mijn perspektief, mijn blik op de wereld om mij heen door de zoeker van de camera nog beter vast te leggen. Dankzij hun inspiratie en inmiddels die van vele anderen (bezoek mijn Flickr pagina contacten)  verdiep ik mij bijna dagelijks in fotografie. Verdieping is ook samen met anderen dus fotograferen. Zo ontmoette ik tijdens een zomervakantie 2 jaar geleden een buurtgenoot, P@tje. Hij fotografeerde ook weleens en had een cursusje gevolgd. Inmiddels heeft er naast het gemeenschappelijk van fotografie ook verdieping plaatsgevonden als vrienden. We gaan naar zelfde stekkies, maar komen toch telkens met andere beelden thuis.....

 

Eén van de zaken die ik leer van hen is, diepte. Probeer een foto diepte te geven door bijvoorbeeld een invoerende lijn, maar ook doordat wij als West Europeanen van links naar rechts een pagina bekijken om in je voorgrond links een elementen in beeld te hebben. Dit heeft enig raakvlak met bijvoorbeeld de voor fotografen bekende kreet: regel van derden. Nu wil ik hier géén uitleg gaan plaatsen over de regel van derden, maar op de website van Laura Vink vind je er een kort en krachtige uitleg over op deze pagina

 

In elk geval betekend voor mij verdieping; 'leren, luisteren, begrijpen, tips krijgen, geven, nemen en ontvangen' en juist die verdieping leerde mij te begrijpen hoe je diepte in je foto en fotografie krijgt en als gevolg daarvan kan daardoor zelfs vriendschap ontstaan!

 

//Dave

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  petje-fotografie (zondag, 06 oktober 2013 09:52)

  He maatje, gaaf man. Ziet er top uit!

  Dat we elkaar in Oostenrijk tegen moeten komen terwijl we bijna buren zijn.....
  Maar vanaf dat moment ben jij degene geweest die mij de kneepjes heeft geleerd van het fotograferen. Lekker in de praktijk fotootjes maken en uitleggen hoe en wat. Altijd gezellig, ook al gaan we ieders onze eigen weg. Altijd weer gezellig, leerzaam, fun....
  Ik hoop nog veel van dit momenten samen mee te maken!

  greetz P@tje

 • #2

  Aline (zondag, 13 oktober 2013 13:40)

  Deze blog heb ik met een hele grote glimlach zitten lezen. Wat je schrijft, herken ik helemaal!
  Vandaag code oranje in sommige delen van het land en dan komen al die ontmoetingen die wij hebben gehad weer naar boven. Herinner je Kinderdijk en Urk nog, dat waren de meest extremen ;-) Maar wat te denken van NPZ, de Veluwe, de struisvogelclub.... Ja het is gaaf om elkaar te hebben leren kennen via Flickr en geweldig dat daar ook een vriendschap is ontstaan.
  We zullen nog veel met elkaar op pad gaan, ik weet het zeker.
  Jij bedankt Dave!


Recente foto's

Het gelaagde landschap
The magnificent sky
I wanna see the rainbow in the sky
2 minutes before sunrise @Posbank Veluwezoom
C'ôte d'Opale: Audresselles sunset
Herfstgoud op de Posbank Veluwezoom
Arnhemse Sonsbeek waterval
Belvedere Moastero di Sabiona II
Kleuren + op de Veluwezoom
united colours of Autumn
C'ôte d'Opale: Audresselles op een stormachtige zondag
C'ôte d'Opale - Wissant weather changing
Côte d'Opale Cap Blanc-Nez on a rainy day part II
C'ote d'Opale Wissant 'pôles dans les vagues'
Côte d'Opale Cap Blanc-Nez on a rainy day
Hatertse vennen Three Rythm
Moerputtenbrug
7 minuten voor de regenbui
John Frostbrug Arnhem iconisch monument | Bridge too Liberation
Klassieke compositie van de Ginkelse heide #heidekoort
Blue hour molen Kinderdijk 2018
Kleurrijk op de Hatertse en Overasseltse vennen
24 minuten voor zonsopkomst op de Posbank
Het paarse goud en de heidekoorts
Posbank 2018 het verhaal van heidekoorts na de hittegolf
How Low can you Go? | aan de Nijmeegse Waalbrug
de Posbank na de zomerse hitte van 2018
Panorama of Memories to #heathfeaver 2017
Summer in the city of Arnhem
Gravestenebrug over de Spaarne @Haarlam

Social


Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.